Waterbehandeling

Waterbehandeling

Uw vijverwater is niet altijd perfect, het kan troebel zijn, verkeerde waardes hebben of alg bevatten. Hiervoor zijn verschillende middelen te verkrijgen bij de Koizolder. Hieronder een overzicht van de belangrijkste middelen.

Bacteriën

In het voorjaar wanneer de vijver weer tot leven komt, dan heeft het filter wat extra’s nodig om op te starten. U voert de vissen weer, de zon begint te schijnen. Kortom de vijver is weer onderhoud nodig. U kunt u filter moet weer van nul bacteriën naar miljarden bacterien groeien. Deze bacteriën zijn te koop in de vorm van Koioptimaal. Dit is een middel wat u filter helpt bij het opstarten. Een fles Koioptimaal kost €24,95 per liter. Een liter Koioptimaal is afdoende om 20 m3 op te starten.

Alg probleem

Alg is een steeds vaker voorkomend probleem in een vijver. Ten eerste is het belangrijk dat u een goede UV-lamp heeft geinstalleerd en deze om het seizoen vervangt. Mocht u alsnog last van alg in uw vijver hebben, dan is er tegenwoordig Eco Power. Dit is een poeder wat de groei van draad- en zweefalg bestrijdt en tegen gaat. Dit middel heeft geen schadelijke bijwerkingen.

Klei

De Koizolder levert hoogwaardige Shinji Clay. Dit is een mix van belangrijke mineralen en Japanse kruiden die voor de vitaliteit en verzorging van zowel het water als van de vissen zorgen. De klei zorgt tevens voor:
afbraak van organisch vuil
verbetering van de huidkwaliteit
sterkere kleuren
helder water
vermindering van alg groei

40% korting op het GEHELE ASSORTIMENT . OP=OP

Contact

Meceda.nl

Scroll to Top