Filtermateriaal

Filtermateriaal

De helderheid van uw vijver staat of valt met het filtermateriaal wat in uw filter zit. Het is van belang dat er een goede mix is tussen mechanisch- en biologisch filtermateriaal. In de eerste kamer(s) dient filtermateriaal met een mechanische werking te zitten zoals borstels. Deze filteren de grote stukken vuil uit het water. De overige kamers moeten met biologisch filtermateriaal gevuld worden. Op dit materiaal gaan bacteriën zitten die het water filteren van kleine deeltjes.

Mechanisch filtermateriaal

Op het gebied van mechanisch filtermateriaal zijn er 2 verschillende mogelijkheden. Een statisch bed van Kaldness of borstels. Een statisch bed is Kaldnes dat onbelucht tegen elkaar aan ligt en zo als voorfilter functioneert. De andere mogelijkheid om mechanische te filteren is met borstels. De Koizolder heeft altijd borstels in allerlei maten op voorraad.

Biologisch filtermateriaal

Biologisch filtermateriaal is er in heel veel verschillende soorten. Uiteindelijk gaat het erom dat er veel oppervlakte is voor bacteriën om op te leven. ‘Des te meer des te beter’ gaat dan ook altijd op voor biologisch filtermateriaal. Hieronder worden de betere biologische filtermaterialen genoemd.

Japanse mat

Japanse mat heeft als voordeel dat het zeer veel aanhechtingsoppervlakte heeft namelijk 400m2 per m3 japanse mat. Japanse mat is een soort vezelachtig waterdoorlatend materiaal. Japanse mat moet in de derde of vierde kamer geïnstalleerd worden. Een Japanse mat is 200 x 200 x 4 cm. Het kan gemakkelijk pas worden gemaakt. Japanse mat is een zeer goed filtermateriaal.

Kaldnes

Kaldnes kan op twee manieren gebruikt worden, als bewegend – en als statisch bed. Het bewegend bed is een filterkamer gevuld met Kaldness en daaronder lucht wat de Kaldnes in beweging zet. Het bewegend bed is jaren lang wetenschappelijk onderzocht. De uitkomst is een ideale omgeving voor bacteriën. Het grote voordeel is ook dat Kaldnes geen onderhoud nodig heeft. Kaldnes nitrificeerd als geen ander filtermateriaal. Een filterkamer mag maximaal voor twee derde gevuld worden met Kaldness. 50 liter kaldnes is verkrijgbaar vanaf €69,95.

40% korting op het GEHELE ASSORTIMENT . OP=OP

Contact

Meceda.nl

Scroll to Top