Toebehoren

Toebehoren

De Koizolder heeft niet alleen filtersystemen en vissen, maar ook alle toebehoren op vijver-en koigebied. Het overgrote deel van de artikelen is uit voorraad leverbaar. Het voordeel bij de Koizolder is dat bij elk artikel een passend advies en een goede uitleg gegeven wordt. Hieronder kunt u zien welke toebehoren geleverd worden door de Koizolder.

Filtermateriaal

De helderheid van uw vijver staat of valt met het filtermateriaal wat in uw filter zit. Het is van belang dat er een goede mix is tussen mechanisch- en biologisch filtermateriaal. In de eerste kamer(s) dient filtermateriaal met een mechanische werking te zitten zoals borstels.
lees meer..

UV-lamp

Een UV-lamp is een onmisbaar apparaat voor uw vijver. Zonder een UV-lamp is uw vijver binnen de kortste keren helemaal groen van de alg. Met een UV-lamp kunt u dit voorkomen. De Koizolder biedt u verschillende types en wattages UV-lampen. Kom langs voor een advies op maat.
lees meer..

Pompen

Elke vijver heeft een goede pomp nodig. Een pomp is 1 van de grootste energie gebruikers van een vijver. Het is daarom van groot belang dat goed gekeken wordt naar welke pomp voordelig is in gebruik. Ook het aantal liters is van groot belang. Kom naar de Koizolder voor een passend advies.
lees meer..

Luchtpompen

Een goede luchtvoorziening in de vijver is van groot belang voor de vissen. Hoe warmer het water, hoe minder zuurstof er in het water zit. Niet alleen de vissen zijn gebaat bij extra zuurstof, ook de bacterien in het filter komt dit ten goede. Extra zuurstof in het filter betekent extra bacteriƫn wat uiteindelijk weer helderder water tot gevolg heeft.
lees meer..

Waterbehandeling

Soms heeft u filter moeite om het water helder te houden of de waarden optimaal. In deze periodes kunt u er voor kiezen om u filter op gang te helpen door bijvoorbeeld bacterien toe te voegen. Dit is vooral in het voorjaar het geval. Ook kan u vijver opeens vol met alg zitten door veel zon in combinatie met regen. Hiertegen zijn ook middelen verkrijgbaar.
lees meer..

Voer

De groei van uw koi en steur staat of valt met het voer dat u gebruikt. Het voer moet goed worden opgenomen door de koi en niet in het water oplossen. De Koizolder heeft hoogwaardige voeders in het assortiment op het gebied van koi en steur. De merken die wij voeren zijn Probites en Takazumi. Tevens hebben wij een eigen voederlijn.
lees meer..

Medicatie

Helaas is een koi ook wel is ziek, u kunt dit zien aan het gedrag van de koi. Als de koi schuurt langs bijvoorbeeld de bodemdrain of u ziet een koi door het water ‘flitsen’ dan heeft de koi jeuk. U kunt dan een koi meenemen naar de Koizolder waar deze gratis onderzocht wordt. Onder de microscoop wordt dan de slijmhuid bekeken.
lees meer..

Schepnetten

Soms moet u uw koi’s wel is uit de vijver halen voor een behandeling, of om te verplaatsen. Een goed schepnet is dan van belang. De Koizolder heeft verschillende professionele schepnetten met zachte netten zodat uw koi’s niet beschadigen tijdens het vangen. Het is tevens belangrijk dat u snel met het net kunt manuvreren door het water.
lees meer..

PVC

De Koizolder heeft een zeer groot assortiment op het gebied van PVC. Schuifkranen, kogelkranen, buis, slang, hulpstukken etc. Ook kit, lijm en ontvetter zijn ten alle tijde op voorraad. Alles is zeer scherp geprijst. Ook voor pvc folie kunt u bij ons terecht.
lees meer..

40% korting op het GEHELE ASSORTIMENT . OP=OP

Contact

Meceda.nl

Scroll to Top