Meerkamer filters

Meerkamer

Een meerkamer filter bestaat uit verschillende kamers zoals het order woord al zegt. In deze kamers zitten verschillende filtermaterialen. Een meerkamer systeem is al sinds jaar en dat een begrip in de vijverwereld. De Koizolder heeft voor elke vijver een passend meerkamersysteem, al voor vijvers vanaf 1 m3.

Werking

Een meerkamerfilter bestaat uit 2 verschillende gedeeltes. Een mechanisch gedeelte, in dit gedeelte zitten meestal borstels. Het grote vuil wordt hierin opgevangen. Het tweede gedeelte is het biologische gedeelte. In deze kamers zit vaak Japanse mat of een gesteente. Hier nestelen bacteriƫn in die het water filteren van hele kleine deeltjes. Het is daarom ook van belang om deze kamers extra te beluchten, dan komen er meer bacteriƫn in het filter en wordt u water nog helderder.

Onderhoud

Een meerkamer systeem dient in het hoogseizoen, wanneer er veel gevoerd wordt, eens per week gespoeld te worden. Elke kamer heeft een eigen afvoer. Wanneer deze open gezet wordt stroom het water inclusief het vuil weg. Het filter is dan gespoeld. Een veel gemaakte fout is dat het filtermateriaal grondig gereinigd wordt. Hiermee maakt u uw hele bacteriecultuur dood, het filter moet dan weer opnieuw opstarten en dit duurt enkele weken. Het gaat tevens gepaard met fluctuerende waterwaarden wat niet ten goede komt van de kois.

40% korting op het GEHELE ASSORTIMENT . OP=OP

Contact

Meceda.nl

Scroll to Top