Filters

Filters

De Koizolder heeft altijd een passende oplossing voor uw vijver op het gebied van filtering. Wij geven u vakkundig advies over welk filtersysteem het beste bij uw vijver en budget past. Veelal zijn de filters uit voorraad leverbaar net als alle toebehoren. Hieronder ziet u een overzicht van de filtersystemen die wij aanbieden.

Nexus

Een Nexus is een filter dat in Engeland geproduceerd wordt. Dit filter is speciaal voor koivijvers ontworpen. Het filter is compact en is zeer gebruiksvriendelijk qua onderhoud. Het spoelen van de Nexus is een fluitje van een cent. Het filter is leverbaar in verschillende types.
lees meer..

Bead

Een beadfilter is een gesloten vat met daarin miljoenen kleine plastic korreltjes. Doordat het er miljoenen zijn is er een zeer groot aanhechtingsoppervlak voor bacteriën . De grote hoeveelheden bacteriën resulteren in glashelder water. Een beadfilter is tevens zeer makkelijk te spoelen door de zesweg kraan en de blower.
lees meer..

Zeef

Een zeef is een voorfilter dat het grove vuil opvangt. Het is een mechanische filtertechniek waarna het water door biologische filtratie gefilterd wordt van de kleine keeltjes. Een zeef kan voor een meerkamersysteem, nexus of beadfilter geïnstalleerd worden. De Koizolder heeft een ruime keuze aan zeven staan.
lees meer..

Meerkamer

Een meerkamer systeem is sinds jaar en dag een veel gebruikte filtertechniek in de vijverwereld. Zoals de naam al doet vermoeden is het een filter met meerdere kamers waarin filtermateriaal zit. Door een goede beluchting van de kamers komen er veel bacteriën op het filtermateriaal.
lees meer..

40% korting op het GEHELE ASSORTIMENT . OP=OP

Contact

Meceda.nl

Scroll to Top